Site Yönetimi Nasıl Oluşturulur?

ileferistah-admin

Site Yönetimi Nasıl Oluşturulur?

Site Yönetimi Nasıl Oluşturulur?

Gerek kamu sektöründe gerekse de özel sektörde yönetim idari açıdan oldukça önemli olmakla birlikte kurulma aşamasının dikkatli bir şekilde tamamlanması gerekir. Aynı şekilde apartman yönetimleri ve site yönetimleri de hukuken birçok prosedürün tamamlanmasıyla oluşturulabilir. Denizli site yönetimi bu anlamda örnek olarak verilebilir. Bu yönetim kuruluşun ilk başından son aşamasına dek büyük bir özveriyle yönetim kurulum işlemlerini gerçekleştirmişlerdir.

Site Yönetimi Kurulum Aşamaları

Sitenin kurulması için öncelikle ilgili kat mülkiyet kanununa uygun olarak her yıl Ocak ayında site yönetimi tarafından belirlenen bir tarihte site sakinlerinin katılımıyla toplanılarak yeni site yönetimi için görüşmeler yapılır. Denizli bina yönetimi tüm sakinlere üç hafta kadar bir süre önceden haber ileterek toplantı detaylarını aktarır.  Toplantıda ayrıca şikâyetler, istekler, sorunlar ve farklı konular da gündeme gelebilir.

Her ne kadar site yönetimi iki yıllık olarak uzlaşılmışsa da bu süre toplanan kurul ve oy birliği ile uzatılabilir. Yönetim kurulunun kurulması için, 634 sayılı kanuna uygun hareket edilmesi, yeterli oy çokluğuna sahip olunması, yöneticinin belirlenmesi ve atanması, yönetici hakları ve sorumluluklarının açıklanması. Kurul genelde bir yönetici iki de yönetim kurulumu sıfatıyla görev alacak kişi belirlenerek kurul oluşturulur. Seçilen kişinin apartman girişlerine iletişim bilgilerinin asılması zorunludur.

Yönetim Kurulunun Görevleri

Seçilen yönetim kurulu iki sene boyunca görevine devam eder. Yönetim, bütçe oluşturma, giderleri raporlama, genel alanların bakımı ve teknik sorunların çözümü ve binaların bakımı gibi pek çok görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.

Ayrıca faaliyet raporu hazırlama, yayınlama ve onaya sunma, sitenin güvenliği için gerekli kararları alma ve uygulatma, siteye gelen tüm tebligatları alma, sitede çalışan personelin maaş, sigorta ve diğer tüm yasal işlemleri gerçekleştirme olarak yöneticinin görevleri bulunur.

Site Yönetiminde Firma ile Anlaşılması

Site yönetimi site içerisinde belirlenen kişilerden oluşturulabildiği gibi apartman ve bina yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir firma ile de anlaşma yapılabilir. Denizli apartman yönetimi firmamız bu anlamda hem profesyonel bir hizmet veren hem de müşteri memnuniyetine önem veren bir iş anlayışıyla yıllardan beri adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu konuda bizden destek alabilirsiniz.

Yazar hakkında

feristah-admin administrator

Bir cevap yazın

× Size nasıl yardımcı olabiliriz?